Tuesday, March 27, 2012

Komen jullie dit ook tegen?

Je huisje ligt er netjes bij, alles mooi schoongemaakt... niemand komt op bezoek.
Vandaag: Telenet moest komen omdat er iets mis is met de internet verbinding dus: sofa staat in midden van kamer, koffietafeltjes in hoekje geduwd m.a.w. niks op zijn plaats.
Dacht ik moet hier toch zitten wachten dus: lente schoonmaak in de badkamer: muren afwassen e.d. alles eruit. En omdat onze badkamer net naast de keuken ligt alles uit de badkamer in de keuken..... uit de weg. badkamerkastjes enz alles versleurd en daar midden van de kamer geploft.
Ik lekker aan kladderen met water. 't Schuim in mijn haar en momenteel ligt half mijn huis erbij alsof er een bom ontploft is.
Wat gebeurd er???? Ja inderdaad je zag het al aankomen zeker.....Bezoek.
Zou je daar de krul niet van krijgen???

Monday, March 26, 2012

WIP Nieuwe jurk Miss Piggy

Miss Piggy zag er ietwat te braaf uit en had een wat ondeugender jurk nodig.
Dus ben ik gisteravond maar aan de haak geslagen. Had nog een balletje rood met gouddraad liggen en een balletje wit met gouddraad, daar heb ik dan maar een jurkje en een krulsjaaltje van gemaakt.
Met veel gepruts heb ik uit een eind wit/goud draad het wit kunnen verwijderen zodat ik enkel het goud overhield en daar heb ik dan maar een ketting en een armbandje van gemaakt.
Natuurlijk passen haar paarse schoentjes niet bij deze outfit, dus taak vandaag is nieuwe schoentjes haken. En ook nog eens proberen of ik niet zelf wat zwoelere oogjes en oogleden kan haken.

WIP Piggy

Het gaat vooruit met Miss Piggy ze krijgt meer en meer vorm. Gisteravond een sjaal gehaakt, schoentjes, mond uitgeprobeerd. Volgens mij lijkt ze nog teveel op een varkentje

Straks proberen of ik een halsketting kan maken want Miss Piggy lijkt altijd een parelketting te dragen. Nog uitzoeken hoe ik haar neusgaatjes kan geven.
Hier is ze dan fase 4

Sunday, March 25, 2012

WIP Miss Piggy fase 3

Vanmiddag heb ik aan Miss Piggy haar haar gewerkt, man, man was me dat een klus. Maar, het is goed gelukt vind ikzelf.
Had tussen de oogjes die ik vorige week gekregen had ook oogjes met wimpers op, dacht zal die eens erop leggen om te kijken of die passen erbij en of het er beter uitziet, en... dat ziet er niet slecht uit al zeg ik het zelf. 'k Vraag me nu wel af of ik wel plakoogjes zou gebruiken voor een meisje van 7 jaar. Iemand een dochter van die leeftijd die me kan melden of dat kan of niet?
Hier is ze dan, ze moet wel nog effen naar de kapper om de topjes wat bij te werken hoor.



Nu nog haar mond.... euh,  effen nadenken wat ik daar mee ga aanvangen.

Wednesday, March 21, 2012

WIP Miss Piggy fase 2 - uw mening gevraagd !

Hier zijn dan mijn vorderingen in het maken van een Miss Piggy
Het hoofdje is dus deels af, ogen, oren en wat haar zijn opgespeld om het effect te zien. 't Hoofdje ligt momenteel los (en op een kaars,dus als je wat  rood glas ziet uitsteken op foto dat hoort er niet bij)
Een basis van 't jurkje heeft ze ook al aan, al ben ik van plan dat wat op te smukken.
In elk geval hier zien jullie hoe ze er momenteel uitziet.
Jullie zouden me kunnen helpen door wat reacties te geven.
Waar moet ik veranderingen aan brengen? Kleur van haar goed? Jurk lang genoeg of te lang? Ogen zo houden of plakogen gebruiken? (Is voor meisje van 7 jaar oud)
Moet ik schoentjes maken of is het volgens jullie zo in orde?
Dank bij voorbaad om me te helpen !!!! Ah ja, wees vooral eerlijk, is het een negatief commentaar geen probleem hoor dat helpt me ook.


Zonder woorden

Tuesday, March 20, 2012

WIP Miss Piggy

Vorige week vroeg iemand me of ik een Miss Piggy kon maken voor zijn dochtertje. Ik besloot het te proberen. Hele mooie patronen vond ik niet, dus besloot ik dan maar er zelf eentje in elkaar te prutsen.
En hier zie je wat ik tot nu toe heb, niet briljant maar toch een start. Volgende taak is nu geef dat lichaam een hoofdje dat eruit ziet als Miss Piggy en een jurkje. De foto is niet schitterend, 't werd al te donker. Maar, je kan het toch ietwat zien . Mijn echtgenoot zegt dat ze "granny nickers" aanheeft (omaatjes onderbroek) Hij heeft in feite wel gelijk he, die onderbroek komt veel te hoog.

Friday, March 16, 2012

schatten op zolder

Ik weet niet of jullie dit ook hebben, maar... sinds ik amigurumi maak en mama die soms geeft als cadeautje aan  haar vriendinnen gaan die vriendinnen op zoek op hun zolder naar dingen die ik misschien wel kan gebruiken.

Gisteren ging ik op bezoek naar mama in Brugge en daar lagen allerlei schatten te wachten op mij, zoveel zelfs dat ik ze niet in een keer kon meebrengen met de trein.

Dit bracht ik mee deze keer: 11 cone wol, vier strengen wol en een bolletje grijze wol.
Verder lag dit ook nog te wachten op mij:

3 neusjes met snorhaartjes voor poezen. De lieve schenker wist niet zeker of ik dit kon gebruiken maar in 't geval ik ze kon gebruiken had ze nog meer die mijn kant kwamen opvliegen.


En twee zakken wiebeloogjes.

Ik was geladen als een ezeltje, vooral omdat ik de vierkantjes ging ophalen die mijn mama en haar vriendin helpen breien voor "dekens voor de daklozen " . We doen dit voor een charity groep uit de UK in Conventry ; waar mijn echtgenoot zijn tante woont; waarvoor wij al jaren helpen vierkantjes breien.
Hier zie je de zakken vierkantjes voor die dekens. Dus zoals je je kan voorstellen was ik bepakt en bezakt zoals een ezeltje toen ik terug kwam. Moe maar heel tevreden over de schatten die ik huiswaards mee had. Bij deze nog een hartelijk dank aan al die gulle schenkers !!!

Monday, March 12, 2012

Miss Piggy

Er werd mij gevraagd of ik een Miss Piggy kon maken. Na lang zoeken en rondkijken heb ik nog niet veel gevonden qua patroon Miss Piggy.
Iemand van jullie die zoiets in zijn kast / op pc heeft?
Anders zal dat hier improviseren worden.

Saturday, March 10, 2012

Knuffels veilig aangekomen

Mijn knuffels zijn veilig aangekomen bij het Poekie project. Ik hoop dat ze kindjes gelukkig maken en een glimlachje toveren op hun gezichtjes. Ik heb er vier gestuurd helaas ben ik vergeten een foto te nemen van de vierde, dat was een roos konijn.

Friday, March 9, 2012

Werkjes van deze week

Deze week heb ik wat speldenkussentjes gemaakt

en een doosje bekleed dat ik gekocht had in Wibra


en een amineko

Thursday, March 8, 2012

Hele leuke blog

Dames deze moest ik met je delen. Ik heb een hele leuke blog gezien, echt eens de moeite waard om er een kijkje te gaan nemen. De dame schrijft van elke pop of elk dier dat ze gemaakt heeft een leuk verhaaltje.  Deze: Flutterbypatch

Sunday, March 4, 2012

Dames en heren mag ik u voorstellen aan....

Tadaaaa...Mijn laatste creatie: Elton. Gemaakt volgens het patroon van Delicious crochet.

"Zucht...Eindelijk uit die ziekenhuis doos!!"

"Van al dat gepruts aan mij wordt ik wel moe hoor"

"Ok, en mag ik nu op reis? Bij wie mag ik gaan wonen?Waar is mijn valies?"