Tuesday, November 15, 2011

Finger knitting / Vingerbreien

Today someone, in Doppahuis a place in Hasselt where I do volunteering work,  showed me a craft I have never seen before : "finger knitting". Looks fun to do. It looks a bit like "finger crochet", I used to do when I was a lot younger, but you use more fingers. I  going to try this out next time I have to spend 5 hours on the train in one day When I go to my mum in Bruges. Maybe I can fingerknit a scarf on the train.

                                 -------------

Vandaag heeft iemand, in 't Doppahuis de plaats in Hasselt waar ik vrijwilligers werk doe op dinsdagmorgen,  me de techniek getoond hoe te "vinger breien" . Had dit nog nooit gezien, noch van gehoord. Lijkt me wel leuk. Lijkt wat op 'vingerhaken' dat ik deed als jong meisje maar dan met lussen om meerdere vingers. Dat is iets dat ik zeker zal uitproberen volgende keer dat ik 5 uur op de trein op zit op weg, en terug, naar mijn mama in Brugge. Misschien kan ik zo wel een sjaal breien op de trein.

2 comments:

  1. 18 jaar geleden lag ik in het ziekenhuis voor een hersenschudding (in die tijd moest je daarvoor nog in het ziekenhuis blijven), en met een meisje op de zaal zijn we samen gaan vingerpunniken. Dat is waarschijnlijk wat jij bedoelt, het klinkt alleen wat schunniger ;). We hadden geen doel voor ogen, het enige dat we wilden bereiken was dat je eigen punniksel langer zou worden dan die van de ander. Ik weet niet meer wie van ons twee 'gewonnen' heeft. Eenmaal uit het ziekenhuis heb ik er een sjaal van gemaakt, maar die heb ik niet meer.

    ReplyDelete
  2. Kan zijn dat het hetzelfde is als het vingerpunniken hoor. :-)

    ReplyDelete