Saturday, February 25, 2012

prijzen gehaakte knuffels

OK, ze zijn gemaakt van een designer Anne-Claire Petit. Maar toch. Die prijzen op deze site zijn verschrikkelijk vind ikzelf.  Die citroen voorbeeld 96 euro? Dat dekentje 489 euro? Die aap 41euro? En mijn aap is mooier dan die.

En hier bij Babycompany ook ik val van mijn stoel van verwondering. En ik vroeg 15 tot 20 euro voor mijn aap ( en dit enkel voor het materiaal) en dat vonden ze te duur???

House of Holland sjaal nog zo eentje
Gosh ik denk dat ik mijn amigurumi vanaf ook ga beginnen verkopen. Of ik ga beginnen haken op bestelling.

11 comments:

 1. Mijn mond kan niet verder open, 96 euro voor een citroen, okee dan wel een flinke maar echt belachelijke prijzen ja! Volgens mij laat mevrouw Petit ze maken in 3e wereld landen toch? Ben benieuwd hoeveel van dit geld daar dan naartoe gaat.
  15 tot 20 euro voor jou aap aan materiaal, tja dat kost het nu eenmaal en dan heb je er zelf helemaal niks mee verdiend, alleen de eer.
  Gewoon lekker doorhaken hoor!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, 2 zielen 1 gedachte. Die mevrouw Petit heeft misschien nog nooit een haaknaald in haar handen gehad (tegelijk met garen dan).

   Delete
  2. En heb je al die granny square sjaal gezien bij House of Holland? £394 dat is ook ongeveer 450 euro.

   Delete
 2. Tja, sommige mensen betalen liever (veel teveel) voor een naam dan voor een ding. :-(
  En dan realiseren ze zich niet eens dat al die superdure haakwerkjes waarschijnlijk door megagoedkope 3e-wereld-handjes gemaakt zijn.
  We leven in een rare wereld....

  ReplyDelete
 3. Ooooo, ik zie net op de site van AC Petit dat het er zelfs bij staat dat de spulletjes in Azië gemaakt worden. Men, dan hebben de kopers zelfs nog het gevoel iets goeds te doen. Hoe fout kun je zijn????

  P.S. Zou je misschien ook de woordverificatie uit willen zetten? Bedankt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hoe doe ik dat die woord verificatie uit zetten?

   Delete
  2. Denk dat ik het gevonden heb en afgezet heb, sorry wist niet dat dat aan stond

   Delete
 4. Hoi Vifke, las je ook dat mensen vrolijk worden van de spulletjes van ACP? Ik moet inderdaad erg hard lachen(hysterisch) van de prijzen en dat ze dan ook nog mensen in de derde wereld helpt. Is een mooi streven, maar hoeveel zien ze er van terug? Ik snap het wel ze heeft natuurlijk gestudeerd aan de designacademie en ja als het design is kun je dat doorberekenen blijkbaar.....
  Vifke, je hebt gelijk als je je prijzen zo stelt om je materiaal terug te verdienen.
  't is een rare wereld en ik ben het eens met alle voorgaande commentaren. Lekker zo doorgaan hoor! Fijn weekend, groetjes, Anne-Marie.

  ReplyDelete
 5. Foei zeg !!!! dat is erover !!!
  Handwerk is idd duur, dat is waar. Maar zo duur ... en dan nog gemaakt in de derde wereld???!!! heb ik vragen bij !!!
  Ik blijf bij mijn besluit, ... ik maak niks voor derden, tenzij cadeau ... ik zou begot niet weten wat ik zou moeten vragen ....

  ReplyDelete
 6. Ik begrijp vooral niet dat er dan blijkbaar mensen zijn die tegen dergelijke prijzen zoiets kopen. Ik vind 15 tot 20 euro voor een degelijk gehaakte knuffel best ok. Rijk word je daar niet van, maar als dat het opzet is, moet je iets verkopen dat minder arbeidsintensief is.

  ReplyDelete
 7. Hahaha gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt. Ik wil graag de materiaalprijs eruit hebben meer niet,

  ReplyDelete